To Audrey With Love

Eindelijk was het zo ver! Ik was onderweg naar To Audrey With Love, een expositie opgezet door één van de grootste modeontwerpers van de 20e eeuw, namelijk Hubert de Givenchy. De couturier heeft heel wat kleding voor Audrey Hepburn mogen ontwerpen dat ze onder andere droeg in een aantal films waaronder Breakfast at Tiffany's. Dus om goed voorbereid te zijn, besloot ik de film voor de eerste keer te gaan bekijken (yes, I know. shocking). Wat me opviel is dat de kleding echt nog in stijl is. Er zit een goede balans van elegantie, vrouwelijkheid en klasse in. De prijzen van Tiffany&Co zijn daarentegen ontzettend gedateerd! Ze kon voor $10 iets graveren?! Wow Tiffany's, what happened?! Als ik nu daar met $10 binnen loop, krijg ik als ik geluk heb een folder mee! Maar ik haak af..

Goed voorbereid was ik klaar voor een fashion overload! En ook nog waar ik van houd: parels, bloemenprints en zwartwit creaties waren volop aanwezig! De creaties werden versterkt door filmfragmenten of foto's van Audrey Hepburn. Er was op dat moment in ieder geval één ding duidelijk: she lived a fabulous life.

Vol met ideeën en inspiratie liep ik verder naar de volgende ruimte, wachtende op de volgende fashionrush. Die verwachting werd omvergeblazen door dit beeld:

Dit beeld raakte me door twee gedachtes. De eerste was dat ik een kind zag, probably in pain. I HATE that. De tweede gedachte was dat niet alleen het kind maar ook Audrey er ontzettend dun uitziet in de foto. Met een dubbelgevoel pakte ik mijn telefoon om een foto van de afbeelding te maken.

Ik had mezelf immers beloofd dat ik van alles foto's zou maken dat mijn aandacht greep. Na het gemaakt te hebben, draaide ik me om en las:

"I have spent my entire life rehearsing for this work and finally I have gotten the part."

-Audrey Hepburn over haar rol bij Unicef.

Could it be? Een vrouw dat bekend staat als stijlicoon van een aantal generaties, dit zag als haar roeping? Ligt het aan mij of is het best een statement wat ze maakte? Er zijn nogsteeds mensen die fan zijn van de bijna 56-jarige film Breakfast at Tiffany's. Zo'n grote publiek heeft deze film bereikt. En toch vond ze het nodig het op deze manier uit te spreken. Elk mens heeft een doel, het is onze taak om te ontrafelen wat dat doel is en niet afgeleid te worden door tussenstops of randzaken.

"Many are the plans in a person’s heart, but it is the Lord’s purpose that prevails."

-Proverbs 19:21

Uitgelichte berichten